Entrades recents

Quins components del teu cotxe fallen més a l'estiu?

Encara que l'estiu no començarà oficialment fins al proper 21 de juny, les altes temperatures ja afecten gran part del territori nacional, amb conse...

Revisió dels 5 punts bàsics dels pneumàtics

Els pneumàtics continuen sent els grans oblidats per la majoria de conductors abans d'emprendre un viatgeAmb l'arribada de l'estiu, que coincideix am...

Quins components del teu cotxe fallen més a l'estiu?

Publicat: 16-06-2022

Encara que l'estiu no començarà oficialment fins al proper 21 de juny, les altes temperatures ja afecten gran part del territori nacional, amb conseqüències també en el funcionament correcte dels vehicles. Des de l'associació Aeca-ITV expliquen quines són les parts dels vehicles que fallen més com a conseqüència de la calor i què hem de fer per reduir el risc de patir una avaria.

* Motor. Si en ple viatge el motor comença a escalfar-se molt per sobre del normal, és aconsellable parar (abans que es pugui fer malbé la culata o qualsevol altre element), esperar que baixi la temperatura del motor i revisar els nivells del líquid refrigerant. De fet, abans d'emprendre qualsevol viatge, i en especial durant l'estiu, és important revisar el nivell i l'estat de tots els líquids del vehicle (refrigerant, frens, oli, eixugaparabrises, entre d’altres).
* Turbocompressor. És un dels components que més pateixen amb les altes temperatures perquè, per la seva ubicació, no és de fàcil accés per a la refrigeració i és el mateix oli el que s'encarrega de lubricar-lo i refrigerar-lo. Per evitar danys en aquesta part del vehicle, és aconsellable que, en arribar al destí, es deixi el motor encès un parell de minuts per refrigerar-lo i evitar apagar-lo de cop, ja que l'oli es deteriora i fa malbé l'eix de la turbina.
* Pneumàtics. Les altes temperatures són el pitjor enemic dels pneumàtics, per això durant l'estiu són molt més freqüents les rebentades. És imprescindible que es revisi la pressió de les quatre rodes del cotxe periòdicament i, principalment, abans de fer qualsevol viatge. Com més baixa sigui la pressió del pneumàtic, no només augmenta el consum de combustible, sinó que també és més fàcil patir una rebentada.
* Frens. Durant les vacances és normal sobrecarregar el vehicle amb equipatge. Aquest pes extra, unit a les altes temperatures externes, fan que els frens s'escalfin més del normal. Per evitar qualsevol problema amb els frens, a més de comprovar l'estat de les pinces, les pastilles i els discos, cal revisar el nivell de líquid de frens i, si cal, canviar abans de qualsevol viatge o segons les prescripcions indicades pel fabricant del vehicle.
* Aire condicionat. És recomanable que es revisi el circuit de l'aire condicionat abans d'emprendre un viatge llarg, sobretot si fa molts mesos que no es fa servir. I és que els canvis de temperatura a què està sotmès el vehicle poden fer aparèixer petites fuites de gas al sistema. Una recàrrega de gas cada dos anys pot servir per mantenir un funcionament correcte de l'aire condicionat, encara que el que és recomanable és fer una revisió del circuit segons indiqui el fabricant del vehicle.

A més de revisar tots aquests elements, des d'Aeca-ITV recorden la importància de tenir la inspecció tècnica en regla, ja que així es garanteix que el vehicle compleix amb els estàndards mínims de seguretat i mediambientals per circular.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per optimitzar la teva navegació, adaptar-se a les teves preferències i realitzar tasques analítiques. Al continuar navegant acceptes la nostra política de cookies. Més informació

Entesos