Entrades recents

Quins components del teu cotxe fallen més a l'estiu?

Encara que l'estiu no començarà oficialment fins al proper 21 de juny, les altes temperatures ja afecten gran part del territori nacional, amb conse...

Revisió dels 5 punts bàsics dels pneumàtics

Els pneumàtics continuen sent els grans oblidats per la majoria de conductors abans d'emprendre un viatgeAmb l'arribada de l'estiu, que coincideix am...

Que cal fer quan ens declaren el cotxe sinistre total

Publicat: 02-07-2018

Després d'un accident de cotxe, és possible que el taller declari el vehicle sinistre total. Davant tal circumstància, els professionals de l'establiment han d'informar als usuaris que tenen dret a una indemnització de danys materials, és a dir, a la reparació de l'automòbil sinistrat tal com estava abans de l'accident.

En aquest punt es pot optar per la reparació del vehicle o l'aplicació del valor venal en declarar el supòsit sinistre. No obstant això, val la pena reparar un vehicle declarat sinistre total?


El valor venal és un valor monetari determinat per unes taules oficials emeses pel Ministeri d'Hisenda en les quals es recullen els valors del mercat.

Amb ells, les asseguradores fan un mitjana aproximada dels preus de mercat actuals de segona mà per a un vehicle de les mateixes característiques, estat i condicions similars que el sinistrat.

Amb aquesta dada i el peritatge realitzat per la companyia d'assegurances, l'usuari ha d'optar pel valor venal del cotxe més un tant per cent determinat a partir de la vida útil del vehicle (la utilitat que tenia aquest amb independència de la data en què va ser matriculat) i el seu valor de mercat (actual), que convé confirmar amb un mecànic de confiança.

No obstant això, la majoria de gent desconeix que si es vol reparar el vehicle, aquesta opció haurà de ser sempre la primera.

Per entendre-ho millor, posem un exemple en el qual algú pateix un accident de trànsit i la reparació té un cost de 9.000 euros. Després del peritatge, l'asseguradora apunta que el cotxe ha sofert un sinistre total i li ofereixen 5.000 euros (valor venal).

Les opcions serien reparar-ho per recuperar el cotxe, acceptar la indemnització per la quantia que el valor de mercat estableixi o dir que sí a la indemnització pel valor venal més un percentatge limitat a la vida útil del vehicle.

En ocasions, la companyia d'assegurances pot negar-se a la reparació del cotxe, però si la reparació no supera el doble del valor de mercat, l'usuari està en el seu dret d'exigir-la.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per optimitzar la teva navegació, adaptar-se a les teves preferències i realitzar tasques analítiques. Al continuar navegant acceptes la nostra política de cookies. Més informació

Entesos