Entrades recents

Quins components del teu cotxe fallen més a l'estiu?

Encara que l'estiu no començarà oficialment fins al proper 21 de juny, les altes temperatures ja afecten gran part del territori nacional, amb conse...

Revisió dels 5 punts bàsics dels pneumàtics

Els pneumàtics continuen sent els grans oblidats per la majoria de conductors abans d'emprendre un viatgeAmb l'arribada de l'estiu, que coincideix am...

Preguntes frequents

Publicat: 11-10-2018

Fem un recull de les preguntes més freqüents sobre el nostre cotxe i la ITV

No puc circular si no m'han fet el diagnòstic a bord (OBD)? Error. Si que es pot circular si el cotxe està en condicions i amb la ITV passada. A partir del 10 de setembre s'ha començat a accedir a les centraletes a través del sistema de diagnòstic abord (que és el endoll que hi ha a tots els cotxes moders, i on es pot entrar amb un ordinador per veure les dades). En un primer moment s'està analitzant el sistema de control d'emissions del vehicle, supervisant si existeixen avaries, codis d'error o algun tipus de manipulació fraudulenta. Això no és més que el començament, ja que després, quan el Ministeri d'Indústria ho estableixi, vindrà la inspecció dels sistemes de seguretat controlats electrònicament, tals com el coixí de seguretat, l'ABS, etc., que no es poden inspeccionar si no és través de la centraleta.

No puc circular amb un cotxe dièsel. : no podran circular els cotxes dièsel que contaminin més enllà de la normativa. Si el cotxe està en condicions i ha passat la inspecció, només caldrà tenir en compte les restriccions d'accés que, si escau, cada ciutat hagi establert en els seus Protocols de mesurades anti-contaminació.

Retardar la ITV? No, no es pot retardar la ITV. El que sí es pot, i és el que ha canviat, és avançar la data de la inspecció fins a un mes, sense esperar al venciment del termini preestablert i sense que això afecti a la data de la següent inspecció.

Canviar d'estació si et dóna desfavorable? Si per alguna raó el vehicle no supera la ITV, es podrà canviar d'estació perquè sigui inspeccionat de nou. Però cal tenir en compte que aquesta nova inspecció, fer-se en diferent empresa o centre d'ITV, tindrà un cost que dependrà de cada empresa. L'usuari haurà d'informar-se abans de fer qualsevol canvi.

Haig de portar la factura del taller? Si la primera inspecció ha sortit desfavorable, l'estació d'ITV demanarà el CIF o Raó Social del taller que ha efectuat la reparació que serà anotat en l'Informe d'Inspecció, o anotaran auto-reparació en el cas que l'hagi arreglat el mateix propietari. En el primer cas, si bé no és obligatori, és recomanable que l'usuari pugui aportar la factura del lloc on s'hagi reparat el vehicle.

Hi haurà més suspesos per emissions? No hauría de ser així. Els límits no es modifiquen. El que canvia ara és la forma en la qual s'inspeccionen determinats vehicles a través del OBD. No substitueix al control d'emissions física (tal com es fa actualment). Primer s'efectuarà la revisió del sistema d'emissions del vehicle pel port OBD i si tot està correcte, se seguirà amb la verificació dels gasos pel tub d'escapament.

Es pren nota del compta-quilòmetres? Sempre s'ha fet. Des de 2013 en les estacions es prenia nota dels quilòmetres, que s'afegien a l'informe, però ara, si està defectuós, fora de servei o no es pot llegir, caldrà reemplaçar-ho abans d'acudir a la cita, ja que, en cas contrari, la inspecció serà desfavorable. És obligatori que es puguin veure els quilòmetres i que no hi hagi evidències de manipulació.

I més enllà dels canvis normatius, el cotxe és una assegurança de vida, per la qual cosa caldrà revisar els elements que més problemes causen. En aquest sentit, el segment en el qual més defectes greus es van trobar va ser el d'enllumenat i senyalització (24,1%), seguit d'eixos rodes, pneumàtics i suspensió (20,8%), emissions contaminants (16,4%) i frens (13,3%).

No és una dada qualsevol, més de quatre milions de vehicles són rebutjats per la ITV en primera inspecció.

Els nostres Tallers estan capacitats per a fer-vos una inspecció Pre-ITV per a detectar qualsevol anomalía i no haver de repetir l'inspecció tècnica.

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per optimitzar la teva navegació, adaptar-se a les teves preferències i realitzar tasques analítiques. Al continuar navegant acceptes la nostra política de cookies. Més informació

Entesos