Entrades recents

Quins components del teu cotxe fallen més a l'estiu?

Encara que l'estiu no començarà oficialment fins al proper 21 de juny, les altes temperatures ja afecten gran part del territori nacional, amb conse...

Revisió dels 5 punts bàsics dels pneumàtics

Els pneumàtics continuen sent els grans oblidats per la majoria de conductors abans d'emprendre un viatgeAmb l'arribada de l'estiu, que coincideix am...

Noves ajudes cotxes ecològics

Publicat: 28-02-2019

El passatdissabte es van presentar al BOE les noves ajudes per a cotxes elèctrics,híbrids endollables (PHEV), híbrids no endollables, i GLP.


Lesajudes s'han de demanar a la comunitat autònoma pertinent i es donaran per acotxes nous, amb una condició: entregar un cotxe de més de 10 anys per adesballestar, que el cotxe que s'entregui tingui la ITV en vigor i tenir elcotxe a nom del comprador durant almenys 12 mesos.


Els ajutses poden demanar tant per a un particular, com per autònoms i empreses i lesquantitats varien depenent del tipus de cotxe que es compra:


 Per aparticulars que comprin un turisme, categoria M1 (tota la informació resumida ales fotos):


- FCV iFCVH (piles de combustible i piles de combustible d'hidrogen): l'ajuda no depende l'autonomia i és de 5500€


- Per acotxes híbrids endollables, no endollables, i vehicles totalment elèctrics: ambautonomia de 12 fins a 32 KM una ajuda de 1300€, autonomia de 32 fins a 72KMuna ajuda de 2600€ i amb autonomia de més de 72KM una ajuda de 5500€.


Elsaltres categories de cotxes les ajudes dependran també de l'autonomia i tipusde vehicle.


Per aautònoms y PYME (comprant un turisme categoria M1):


- FCV iFCVH: l'ajuda és de 5500€ sense dependre de l'autonomia.


- Per acotxes híbrids endollables, no endollables, i vehicles totalment elèctrics: ambautonomia de 12 fins a 32 KM una ajuda de 1100€, autonomia de 32 fins a 72KMuna ajuda de 2300€ i amb autonomia de més de 72KM una ajuda de 4000€.


 

Per agrans empreses (comprant un turisme categoria M1):


- FCV iFCVH: l'ajuda és de 5500€ sense dependre de l'autonomia.


- Per acotxes híbrids endollables, no endollables, i vehicles totalment elèctrics: ambautonomia de 12 fins a 32 KM una ajuda de 1000€, autonomia de 32 fins a 72KMuna ajuda de 2200€ i amb autonomia de més de 72KM una ajuda de 3000€.


 

Aquestesajudes es demanen a la comunitat autònoma pertinent i el valor del cotxe nou noha de superar els 40.000€ (45.000€ per a discapacitats, mobilitat reduïda i famíliesnombroses)


També s'ofereixen ajudes per a la instal·lació i la compra dels carregadors. I es cobreix un 40% del cost per a particulars i comunitats, i d'un 30% del cost per a empreses. Fins a un cost màxim de 100.000€



 


Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per optimitzar la teva navegació, adaptar-se a les teves preferències i realitzar tasques analítiques. Al continuar navegant acceptes la nostra política de cookies. Més informació

Entesos