Entrades recents

Quins components del teu cotxe fallen més a l'estiu?

Encara que l'estiu no començarà oficialment fins al proper 21 de juny, les altes temperatures ja afecten gran part del territori nacional, amb conse...

Revisió dels 5 punts bàsics dels pneumàtics

Els pneumàtics continuen sent els grans oblidats per la majoria de conductors abans d'emprendre un viatgeAmb l'arribada de l'estiu, que coincideix am...

Nous canvis a la ITV a partir del 10 de setembre

Publicat: 07-09-2018

El mes de setembre arriba amb un nou canvi en la normativa de les ITV.

Concretament, aquests canvis comencen el dia 10 de setembre, i us volem informar de què us trobareu a l’hora de passar-la

Els principals canvis ,en curs des del 20 de maig, estan relacionats amb els terminis i les proves realitzades durant la inspecció.

Els conductors poden passar la revisió abans de la data prevista fins a amb 30 dies d'antelació, mantenint el mateix dia de la següent inspecció amb independència del moment en què es produeixi l'anterior, sempre que aquest avançament no superi un mes.

Les segones inspeccions poden realitzar-se en qualsevol estació, de qualsevol comunitat, sempre que es disposi de les dades dels defectes de la primera inspecció mitjançant presentació del corresponent informe.

Revisió del quilometratge, les estacions d'ITV continuaran anotant el quilometratge del vehicle i hauran de comprovar, a més, que no existeixi una evident manipulació del comptaquilòmetres o que no es trobi clarament fora de servei.

Lectures OBD (a través del connector de diagnosi del vehicle) per a emissions. Aquest és un dels canvis més importants.
Malgrat ser obligatòries a partir del 10 de setembre, les estacions d'ITV ja han estat realitzant lectures OBD a manera de prova i a fi d'informar als clients (sense reportar defectes).
A partir del proper 10 de setembre, totes les estacions treballaran amb els nous dispositius de lectura OBD que comprovaran únicament el funcionament dels sistemes de control d'emissions (E-OBD).
Aquest protocol s'aplicarà per a cotxes fabricats a partir de 2006 (vehicles lleugers Euro 5 i Euro 6 – Vehicles pesats Euro VI). La lectura E-OBD constitueix una prova complementària (no substitueix) a les proves convencionals de gasos d'emissió/opacitat, que se seguiran realitzant, adaptant-les a les noves tecnologies.
En el cas de ser rebutjat el vehicle per defectes en la lectura de la centraleta E-OBD, no serà necessària la realització de la prova d'emissions.

És per això, que us recomanem que passeu per els nostres Tallers, abans de passar la ITV, i us farem una revisió complerta, per tal de passar-la sense problemes

Aquesta pàgina web utilitza cookies pròpies i de tercers per optimitzar la teva navegació, adaptar-se a les teves preferències i realitzar tasques analítiques. Al continuar navegant acceptes la nostra política de cookies. Més informació

Entesos